Příspěvek

alt
Ikary-san • Kněží 15.9.2007 21:22 • pro všechny

tak tohle jsem ja....
Seth je podle egyptské mytologie bohem války, bouře a pouště. Bůh Horus jej porazil, a proto Seth bloudí světem jako vyhnanec, pronásledován úmorným a neúprosným sluncem. Aspekt exilu jej povyšuje na boha svobody. Nositelé tohoto znamení řeší po celý život otázku míry svobodného rozhodnutí. Jen oni znají různé možnosti volby, a proto hledají správnou odpověď, která však neexistuje. Bytostně touží po harmonii, duševní rovnováze, ale ta se zákonitě nikdy nedostaví. Neustále je bude trápit úzkost z nesprávné volby. Naopak velmi rozhodnými dokážou být v okamžiku, kdy se setkají s nespravedlností, to vytáhnou do boje v plné polní. Okamžitě se stávají nekompromisními a neúnavnými bojovníky za pravdu. A na své těžce nabité pravdě trvají, na to můžete zvít jed. Pozor absolutně nesnášejí jakýkoliv nátlak, náznak například politického útlaku je dokáže proměnit v hlasatele spravedlivého řádu, který si dokážou i prosadit. Tatam je obava, úzkost či strach. Materiální hodnoty pro tyto lidi moc neznamenají, pozoruhodné je, že v životě nikdy nestrádají a bez prostředků se octnou skutečně málokdy. Díky své vrozené diplomatičnosti jsou skvělými vyjednavači znepřátelených skupin, v každé byť sebehorší situaci dokážou najít kompromisní řešení. V tomto okamžiku se z boha války stává patron smíření, důkaz toho, že každá mince má rub a líc. Ke svému duševnímu růstu potřebují náklonnost a oddanost milujícího partnera.


Silný krásný strom, tak typický pro českou krajinu. Člověk narozený v jeho znamení je plný šarmu a vzácného kouzla. V jeho nitru se však odehrává věčný boj - je to rozpor mezi drsnou realitou a romantickou iluzí. Touží po pohodlném životě, ale nedokáže se psychicky vyrovnat se strastiplnou cestou ke štěstí. Často zaujme ublížené stanovisko. Přitom je Lípa velmi silná a dokáže se neuvěřitelně dobře přizpůsobit obtížným podmínkám. Vždyť Lípa vždy fungovala jako strom ochraňující rodinné štěstí a vysazovala se vedle chalup mimo jiné i proto, že lipové dřevo nepřitahuje hromy a blesky. Když si tuto svoji vlastnost lidé narození ve znamení Lípy uvědomí, dokážou skály lámat. Ostatní jejich společnost vyhledávají, neboť Lípa umí vytvořit přátelskou atmosféru. Je vzácným přítelem, který ovládá umění naslouchat druhým. V lásce bývá ovšem nešťastná, neboť je dosti žárlivá a panovačná. Jen málokomu se podaří objevit její ušlechtilou povahu a změnit Lípu ve vyrovnanou bytost. ( tady se nestotoznuju s tou zarlivosti, panovacnost si priznam precijen.)

Lidi narozené mezi 22. srpnem a 21. zářím zveme v názvosloví Indiánského horoskopu "Medvědy". Tyto zrozence ovlivňuje zemský živel (stabilita, racionální přístup, řád, cílevědomost), vládne jim pak vítr jižní (cítění, vnímání, empatie). Medvěda většinou posuzujeme jako neobratné, těžké a lenivé zvíře. Indiáni však život medvěda důvěrně znali. Pro ně byl naopak symbolem hbitosti, obratnosti, rychlosti, síly, klidu a rozvahy.

Obdobně nahlíželi i na lidi, kteří byli narozeni v totemu Medvěda. Nejsou to jedinci nutně toužící po životě ve skupině. Dost dobře se o sebe dokáží postarat sami. Jsou samostatní, nezávislí. Ví, že na sebe se mohou spolehnout. O svých kvalitách a přednostech jsou přesvědčeni. Mají za to, že jen oni jsou schopni zvládnout danou úlohu. Protože jsou pak na všechno sami (ovšem z jejich viny), musí pracovat o to tvrději, pilněji. Vyznačují se praktickým a rozumným přístupem nejen k jednotlivým úkolům, ale i k celému svému životu. Raději si všechno pečlivě a systematicky připraví, naplánují.

Nemají rádi nečekaná překvapení a náhody, které s sebou občas život (chtě nechtě) přináší. Je-li pak třeba reagovat neodkladně, rozhodnutí nebývají příliš efektivní. Bohužel postrádají operativní schopnosti, jsou nejistí. Jsou to typy, které své uplatnění najdou v týlu. V klidu prostudují mapy, zváží pro a proti, připraví podklady a navrhnou postup, řešení. V první linii pak ale musí stát někdo malinko dravější, někdo, kdo si s adrenalinem rozumí víc než Medvědi. Prostě neumí své schopnosti a přednosti "prodat". Navenek často vystupují jako přehnaně kritičtí lidé. Jsou to detailisti. To jim na oblíbenosti nepřidá.

Do partnerských vztahů vstupují s rozvahou. Život o samotě jim nedělá přílišné problémy, s manželstvím čekají. Pokud se ale rozhodnou, mnoho ze své síly a energie obětují na vytvoření teplého a příjemného domova. Jsou oddaní, věrní, ke svým blízkým zodpovědní. Problémy může způsobit ona zmiňovaná "záliba" v kritizování. Občas neuškodí, ale uznejte, kdo se cítí dobře, je-li neustále napomínán pro maličkosti?

Buďte tolerantní, Medvědi! Naučte se chválit, i když víte, že vy byste to určitě udělali lépe a pečlivěji. Uvědomte si, že potřebujete pomoc druhých, všechno sami nezvládnete. Ze života nemějte takový strach, zbytečně si kazíte zdraví. Vezte, že je vždy někdo, kdo vám rád pomůže.


0 komentářů

Diskuse