alt

Svět nespatřených

Zábava • 23. 4. 2007

Tohle patří... K dopisu od Siewa - je to začátek trochu obsáhlejšího textu... Budu to sem dávat po částech... Tedy pokud se to bude líbit... Nejen pro milovníky fantasy.

Jehla klouzala po hladkém povrchu lžičky a nabírala tekutinu, po které jsem tak toužila, klepala jsem se nadšením. Má ruka a její poslední viditelná žíla se natáhla a čekala, až se dotkne modrého hrbolku na kůži, vypustí svůj obsah do krve a já pocítím úlevu tak svazující, že se ji nemůžu vzdát. Myšlenky na mámu a jaký má o mě asi strach jsem vypustila a byla jsem zase na chvíli šťastná. Exploze z heroinové vlny mě doslova pohltila, lehla jsem si na špinavou podlahu, která mi připadala jako nejměkčí místo na světě a padala jsem hluboko dolů a pozorovala svět kolem.

„Dreo!, vstávej!“ otevřela jsem oči a už jsem neležela na páchnoucí tvrdé podlaze, ale na kožešině z nějakého zvířete. Snažila jsem se podívat přes šero, jestli tam náhodou neuvidím postavu, která mě vzbudila. Neviděla jsem vůbec nikoho, ale za to jsem viděla divočinu, kterou jsem naposled hltala v dokumentu o indiánech. Vstala jsem a rozhlížela se jestli nespatřím něco co by vysvětlilo mou situaci. Přítmí a ticho mi to dost ztěžovalo, tak jsem se rozhodla zůstat na místě a počkat až se rozední a někdo mi vysvětlí tenhle absurdní vtip. Lehla jsem si zpátky na kožešinu a na chvíli jsem usnula. „Dreo! Prosím vstávej!“ Otevřela jsem oči a hledala majitele hlasu, nic, jenom slunce bylo vysoko nad hlavou. Postavila jsem se na nohy a zjistila jsem, že opravdu se nacházím v pralese „Petře! Co to má znamenat?“ vykřikla jsem do prostoru, s nadějí, že mě někdo uslyší, na místo toho mě slyšeli jenom ptáci, kteří před mým voláním vzlétli do výšin nebes. Řekla jsem si, že mi nezbývá nic jiného, než hrát tuhle hru.
Sbalila jsem kožešinu do vaku, ve kterém byli lahvičky s různými tekutinami, k pasu jsem si přivázala váčky s bylinami a prášky a pak jsem ji uviděla, byla bílá a světélkovala jako noční bar naproti v ulici „Dýka!“ vykřikla jsem, aniž bych si to uvědomovala, přiblížila jsem se k ní blíž a dotkla se její rukojeti a najednou mi všechno došlo, JSEM…

Jsem Drea Nightshadow, člověk jež bojuje za rovnováhu – Rathmanka, která má zabránit zlu a pekelným démonům se dostat se na povrch mezi lidi. Můj výcvik byl dokončen před 5 lety. Kouzla a magie, které ovládám, pochází ze všech pramenů, ať už se jedná o temné knihy, jejichž název nesmí být nikdy vysloven, nebo knihy, jež vázal sám anděl. Jsem strážce nemrtvých a jejich duší, kdo má umřít nechť zemře, kdo má žít tak ať ho doprovází sám Trag’oul, jež žádný nekromancer nepochybuje o jeho existenci.
Najednou mi to všechno přišlo tak samozřejmé, vrhnout se do pralesa a pozorovat nebezpečí a v pravý okamžik zasáhnout. Rázným krokem jsem se vydala do tak známé džungle, když mě najednou obklopila tma.

„Dreo vstávej, zavolám záchranku“ „Ne, nikam volat nebudeš!“ Otevřela jsem oči „Kde to jsem“ vyhrkla jsem překvapeně, tady přece nemám být a kde mám dýku, moji slonovinovou dýku? Pomyslela jsem si…

Diskuse článku

alt
Estik • Bluďák 7.5.2007 21:41

jo deto dávám 2

alt
Paranoia • Osvícená žena 30.4.2007 12:34

pardon ale neni to rubrika zabava? no neim ale mam odlisnej pohled na zabavu

alt
Natiik • Upírka 27.4.2007 21:09

První odstavec se mi taky moc líbil ale pak? Nevěřícně jsem kulila oči a smála se..."Jsem Rathmanka, která má zabránit zlu a pekelným démonům se dostat se na povrch mezi lidi. " OMFG

alt
rockerka_l • Tulačka 23.4.2007 22:40

no....ten prvni odstavec...ten me hodne zaujmul a cekala sem, co bude dal....myslim si, ze je tam sice hodne chyb/nebo bylo pred korekturou/, ale na druhou stranu to muze byt zajimave....je fakt, ze malokdo pochopi smysl, ale prave proto to zkus napsat tak, aby pochopili i ti, co to necetli nic z daneho tematu, jak ty rikas... ...

alt
23.4.2007 21:07

Trash: Nauč se česky a pak tomu možná budeme rozumnět

alt
23.4.2007 20:10

myslim, ze pokud s teto casti nepreskoleni a necetli ste nic co se tyka daneho tematu tak to nemuzete pochopit

alt
Sekhmet • Bludička 23.4.2007 19:41

ehm.. v pasáži, kde hovoríš o tom, kto si, mi to trochu pripomínalo staré seriály typu Xena.. a moc ma to neberie

alt
westulka • Farmářka 23.4.2007 18:17

myšlenka docela dobrá, ale špatně napsaný.. průměr..

alt
Romantica le Racci • Jeptiška 23.4.2007 17:00

to mě odrovnalo.
nestydím se dát 5, protože se mi to extra nelíbilo.

alt
23.4.2007 13:11

Lena je zas chytrá..
Ale má pravdu..
Teda, za tři.
A jestli na mě za to nesložíš chvalozpěv, příště Ti to sepsu!

alt
23.4.2007 07:35

Poté, co mě v korektuře uvítal nápis: Svět neZpatřených, hned mi bylo jasné, co bude tenhle článek zač... Typograficky se vůůůůbec nechytáš. Gramaticky taky ne (Lahvičky byli - ťukám si na čelo). Používáš vztahopvací zájmena, která absolutně nedávají smysl a tím ztratí význam celá věta. Neužíváš tečky za větou. Obsahově je to takové taky nic moc. Ovšem toto úpro mě značí jedině čtverku a to mě pálí ruka, když ti ji mám dát, protože čtyři je dostatečná... Ale tohle fakt nestačí.