alt

Zamyslete se prosím

Úvahas.a.s.i.k • Bludička • 9. 1. 2007

Čti až do konce!

Zamyslete se prosím..

Zamýšlel jsi se někdy nad tím, co se s tane s koněm, když je už příliš starý a nemůže běhat?

Nebo jakým postupem se dnes vyrábějí šampony a všechny různé kosmetické doplňky?

Kolik králíků a myší je v laboratořích utrápeno k smrti?

Ne?Já na to myslím velmi často. Třeba na to, jak se testují různé kosmetické přípravky a jiné věci na králících. Tak například taková náplast. Jak udělat náplast,aby nedráždila lidskou kůži? Jak to zjistit?
Jednoduše. Vezmete králíka a nalepíte mu na srst náplast.

Prudce strhnete. Srst sleze. Máte holou kůži. Na tu nalepíte náplast. Prudce strhnete. Objeví se krvavá rána. Nalepíte náplast. prudce strhnete… Pokračujete, dokud nejsou vidět žebra.

Pěkné, že ano? A takhle to chodí ve všech chemických laboratořích. Toto se dělá jen u králíků, protože jako jediní mají stejně citlivou kůži jako člověk.

Ale to není vše. Nyní se vezměte například kočičky. Roztomilé domácí zvířátko, že? Představte si laboratoř. Kočička má svázané nohy, aby se nemohla hýbat. Proč na ní nevyzkoušet, jestli ten nový šampon neštípe do očí? Proč by ne, nic vám to nezakazuje. Jednoduše vezmete kočičku a nalijete jí tekutinu do očí. Samozřejmě, že se víčka nejprve upevní, aby je zvíře nemohlo zavřít. Pravděpodobnost, že kočka oslepne je 100%. Ale to přece nikomu nevadí…

A to už radši nerozvádím co se stane, když se na zvířeti testuje nový prášek nebo jiné věci, které se musí sníst …
Je vážně nepříjemné popisovat, co se děje v těle zvířete, které tenhle sajrajt spolklo …

Víš, kolik je denně zabito zvířat kvůli srsti, kůži nebo masu?

Víš, kolik je chyceno delfínů a následně zabito rybáři?

Opravdu se tohle všechno musí dít?

Diskuse článku

alt
JOhanka.1412 • Osvícená žena 16.6.2007 22:32

konecne si na tentoproblem nekdo vzpomnel! moc diky za tento clanek!!

alt
s.a.s.i.k • Bludička 25.5.2007 22:17

sanďulka : moje rec, ale mi s tim sice nic neudelame, jak tady kupřikladu všichni řikate, ale mužeme na to upozornit, a to možná už alespoň minimalně pomuže!

alt
sanďulka • Vesničanka 3.5.2007 22:59

Na t se nedá říct nic jinýho, že lidi sou SVINĚ! Nebret e to proím nijak osobně, ale zvířata za nic nemůžou, natož aby si pak pak nějaká př. Paris Hilton mohla oblíct jejich kožich..

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 11.3.2007 15:14

jenže je to k ovnu..je nám to líto ale co s tím?lidstvo se potrrestá samo..

alt
Black angel • Osvícená žena 4.2.2007 10:07

nj....ale s lumpama sama nic neuděláš.......

alt
Katcha • Měšťanka 26.1.2007 11:32

je to nechutný.

alt
25.1.2007 17:58

nj je to hodne spatny a strasny..

alt
13.1.2007 18:08

achjo....je to strašný ale ty lidi to budou dělat dál... :((

alt
s.a.s.i.k • Bludička 12.1.2007 18:34

jasně..vlastně, všichniu mate pravdu..je to jen výkřik do tmy... třeba se to jednou povede..jen..je třeba čas.. toho máme ale všichni málo...

alt
Anne.K • Upírka 11.1.2007 18:10

BOŽE!!!!!!! :(( Je mi těch zvířátek FAKT líto!

alt
Ákir • Tulačka 11.1.2007 17:56

je to humus..ale tohle je jenom výkřik do prázdna..

btw: odkaď je to zkopčený?

alt
Natiik • Upírka 11.1.2007 12:59

Je tO hnus, Ok, vím, ale cO s tím chceš jakO dělat??? Hm? Myslíš, že tenhle článek něcO změní? Ne, prOstě tO tak je... Jakbys tO chtěla jinak dělat? TestOvat na lidech? TO by se ti líbilO??

alt
Havrane • Lord 11.1.2007 12:01

Reseni? Zpatky na stromy, oblect se do listi, zivit se bobulami, pak budou mit zvirata klid? Ze to nedokazete? Pak holt musite akceptovat testovani na zviratech protoze lide jsou holt pohodlni, nerku-li lini a svych vydobytku moderni doby se jiz nedokazi vzdat, takze testovani tu bude i nadale... Snad jen kdyby mozna pokrocila nejakym zpusobem vyroba umele lidske tkane ci klonovani bunek, pak by se nejakym zpusobem cast testu na zviratech omezit dala, ale naklonovat cloveka ciste pro testovaci ucely by vam prislo jeste nehumalnejsi nez testy na zviratkach, takze z toho mate proste bludny kruh. Proste zpatky na stromy...

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 10.1.2007 23:57

zamýšlela jsem se

těch přípravků, které se testují je ale mnoho..např labello, snad všechny rpací porášky na kterí jsem si vzpomněla..byla tmta i vlasová kosmetika atd....

alt
10.1.2007 22:02

takovehle vykriky do tmy... michas jablka s hruskama... je to neobjektivni... hledis na to jen z jedne strany... mas nejake lepsi navrhy, jak by se to melo delat? proc tu nejsou?
(cimz sem nechtela rict, ze testovani na zviratech podporuju. prijde mi to nehumanni, ale neprekvapuje me to, pze lidi moc humanni nejsou)

alt
10.1.2007 17:58

Na jednu stranu máš pravdu, ale co je mi líto je, že si vůbec neocenila snahu některých značek a firem proti tomuto bojovat tím, že to nedělají! Zaměřila ses jen na kosmetiku, ale takhle to chodí i s léky, pracími prášky a všemi "sensitive" srajdami, na kterých není napsaný že se to netestuje !!!

alt
Aria • Potulnice 10.1.2007 16:59

Testuje taky prej Dove...Moje kamarádka na tohle měla vypracovat ve škole projekt a došla k docela zajímavýmu výsledku: Představte si člověka, kterej někde v praku znásilní devítiletou holčičku, potom jí zohaví obličej a schová si ji ve sklepě...prostě ukázkovýho úchyla, člověka z jakýho se vám zvedá žaludek(a že jich není málo)...myslíte že doživoté je pro ně dostatečným trestem? Zřejmě to tak nebude, tak co?

Nezasloužil by si to takový člověk více, než například ti ukázkoví "ktálíčci"?

alt
cruel • Lady 10.1.2007 16:06

je to smutný a hnusný, ale je to tu už několik let a pár lidí to všechno nezmění Zvířata jsou zabíjena pro potravu jak náma tak i ostatníma šelmama a pro kůži apod. věci byli zabíjeni už ve středověku.

alt
Sekhmet • Bludička 10.1.2007 16:00

je to fakt smutné.. ale len ťažko sa to dá zastaviť.. :(

alt
Bloody_Rose • Měšťanka 10.1.2007 13:19

Ti co to těm zvířatum dělají snad nemůžou byt ani lidi... Já to nechápu jak může byt někdo tak bezcitny..

alt
adee • Upírka 10.1.2007 11:00

já jsem taky zásadně porti testování,nechápu jak těm zvářatům které tu byly dokonce dřív než my něco udělat.Zvířata bez nás můžou žít,ale my bez nich ne tak nechápu proč je takhle trápit a vyvraždovat.Když lidé chtějí kosmetiku tak at ji zkoušejí na sobě,chápu že není moc lidí kteří by se vzdali masa,ale přece je nemusím tak týrat....

alt
Addie • Farmářka 10.1.2007 09:17

jsem zásadně proti testování výrobků na zvířatech... ty dvě značky co již zmínila LILITH a ještě např. Rimmel, Chanel atd.
Z testujících Max Factor...

alt
RUSTY • Upírka 10.1.2007 08:40

Avon a Oriflame možná holka ale co říkáš na chemii v jiným ohledu? Myslíš, že přášky a další chemie se na zvířatech netestuje? Nebuď naivní. tomuhle asi nejde zabránit. Tyhle věci nikdy nebudou testovat na lidech. Kdysi jsem psala paetici ale žádný výsledek....je to holt smutný. Snad se věda pohne dopředu.

alt
Daemonius • Turista 10.1.2007 00:35

A víš, že od začátku lidstva jsme převážně masožravci? Jo, testovat by se mohlo na něčem jiným, ale žít bez masa je pro některý lidi smrtelně nebezpečný. Takže to omez na testy.

alt
9.1.2007 23:31

Avon,Oriflame a dalsi kosmeticke koncerny na zviratech netestuji!!!!!!!!!!!