alt

Milý Bože..

ÚvahaÁkir • Tulačka • 13. 4. 2007

Co dodat.. Prostě dopis Bohu... hm, jestli mi tam chyběj čárky, tak sorry, ale na ty já fakt moc nejsem (ale snažila sem se;-))
Btw.. uznávám, že s mýma názorama někdo nemusí souhlasit.. nevadí

Oh můj Bože..


Jsem jedna z těch přibližně šesti miliard tvých svěřenců. Ona to asi občas bude fuška to všecko uhlídat, ale stejně… Já nevím, občas mám pocit, že snad ani neexistuješ, a jestli jo, tak mě vážně štveš. Nemůžeš se starat o každýho zvlášť (ale prý jsi všemocný), ale jak můžeš vůbec dopustit, aby se děly věci, co se na světě dějí? Jak můžeš dovolit, aby na světě jedni měli přebytek a jiní zase umírali hlady? Co když mezi těmi “ubožáky” byl i někdo se slušným potenciálem…? Mohl z něho být významný člověk, bylo to lidské stvoření, ale nemělo příležitost. Kvůli té ohromné nespravedlnosti. Lidi tady na Zemi říkají, že každý má to, co si zaslouží. Jenomže s tím já taky nesouhlasím. Jak si může malé dvouměsíční miminko zasloužit smrt třeba po půl roce svého života? Může snad ono za to, že se jeho matka nakazila aids? A může za to ona? Neměla třeba žádné vzdělání, protože jí to prostě nebylo umožněno. Ani třeba neměla možnost se dovědět o nějakých kondomech nebo tak něčem. No… tak tohle by zatím mohlo stačit.
Jak můžeš dopustit zlo, které se na tomhle světě děje? Proč se třeba testují výrobky na zvířatech (když to jde i bez toho), proč se zvíře jenom kvůli kůži stáhne zaživa? Jasně, protože krev by ten kožíšek znehodnotila, že? Jak tohle můžeš, sakra, dovolit? Je mi špatně z toho, co se děje. Já nechci být člověk, stydím se za tenhle odporný živočišný druh. Z 90% jsou to odporný hovada. Ty zbylý sou jenom hovada ) Je jenom na mojí náladě, jestli se mi z nich chce zvracet, nebo mám záchvaty jízlivého smíchu, ale láskou fakt neoplývám.
Proč dovolíš, aby se na světě občas objevili “lidi” jako třeba Hitler (a jiná nazi sebranka), nebo třeba komunisti… Neříkám, že komunismus je úplně špatný, to ne, ale jde o to provedení, že? Ne, o tom psát nebudu. Nechci se míchat do politiky. Špatně je mi z ní už tak.
A co třeba to, jak se hnusně chováme k přírodě? Čerpáme cenné suroviny jako je ropa, dovolujeme oteplování a ničí se celá příroda. Zabíjíme zvířata pro kožichy, testujeme na nic výrobky. Jsi na nás pyšný? Doufám, že ano. Jinak by to přece ani nešlo.

Jak můžeš dopustit aby se hlavní náplní našich životů stalo shánění peněz, aby naše životy řídila ta hloupá čísílka na kusech papíru?? Vraždí se pro ně, lidi je milují, podřizují se jim.. Kdo nemá peníze, nežije, resp. přežívá. Nebo, jak se vyjádřil Landa ve Vltavě “Peníze, peníze hýbou světem, přidej se a pak kulometem smíš určovat právo”. Proč to takhle je? Proč o nás rozhoduje ten, kdo má nejvíc peněz a je nejkrutější (nenapadá mě lepší slovo)?? Sakra, ono je tak těžký říkat, co si myslím. Já prostě jenom nechápu, že pro někoho jsou peníze jenom obyčejným slovem a pro někoho něčím, čím můžou dosáhnout všeho? Nesnáším ty papírky Bože, a myslím, že nesnáším i Tebe.
Je mi smutno z toho, co se tady děje. Chce se mi z toho trochu brečet a trochu zvracet. Tak mám takový menší přání…Nešlo by udělat zase nějakou potopu nebo něco takového? Bylo by to potřeba, protože když svět nezníčiš ty, uděláme to sami. A to jenom v té hloupé honbě za “lepšími zítřky”.


Asi to není všechno, co mám na tom svým zklamaným srdíčku, ale stejně.. Jestli tohle čteš, tak je super, že existuješ, že vím, že je tu někdo, kdo zabrání tomu hroznému bezpráví.


Jedna anonymní hlupačka

Diskuse článku

alt
Areet • Bludička 11.6.2007 15:47

Jsem věřící a nechci boha obhajovat, protože mě někdy pěkně štve. Ale myslím, že všechno se na něj svést nedá. Bůh nám dal život a to jak jej povedeme je jen na nás. To že se budou rodit kteréni jako Hitler, Stalin.....tomu nikdo nezabrání. Možná kdyby tito hajzlové neměli náslinické dětství, ale to je coby kdyby......a to se nedozvíme nikdy.

alt
13.4.2007 22:01

zajímavý.. v něčem se s tebou úplně shoduji... něco se mi tam moc nelíbilo... máš to chvalitebné..

alt
Romantica le Racci • Jeptiška 13.4.2007 18:58

dneska sem odcházela z nemocnice přes park, lehla sem si do trávy, zírala na to krásný nebe přes který se občas prohnal nějakej ten mráček.. jak sem si tak ležela a užívala pěknýho dne, nějakej hlas mi zašeptal:
"GOD IS A LIE"
a mně se jenom potvrdilo to co říkám - pokud něco není doložený aspoň třema důvěryhodnejma důkazama, pro mě to prostě neexistuje.
stejně tak je to u mě i s bohem.

tvoje úvaha byla zajímavá, ALE:
komentovat tvoji představu a půlročním životě dvouměsíčního dítěte fakt nebudu... to ne.
zase na druhou stranu to bylo celkem záživný.

takže u mě za celkem normální trojku.

alt
Sekhmet • Bludička 13.4.2007 17:56

s tým plačom, zvracaním a nieviem čím ešte mi veľmi pripomínaš moju kamarátku.

btw. prečo je celý jeden odsek o ubližovaní zvieratám a o chvíľu sa znova pýtaš na to isté?

v Biblii je napísané, že Boh nás stvoril k obrazu svojmu (alebo niečo také), taže čo ty vieš, čo on stvára ;D

alt
monys • Osvícená žena 13.4.2007 17:50

teda,klaním se hluboko,madam
tohle bylo fakt moc krásný,podle názvu se mi to nějak nechtělo číst,ale potom jsem už nelitovala.musím říct,že se často taky stydím,že patřím mezi ty,co ubližují a ničí.hodně... no,ale to patří jinam,,takžeeee..žádnou chybu jsem ,myslím,nenašla,takže 1

alt
Floppy • Rytíř 13.4.2007 15:52

no podle mě je blbost, aby byl nějaký bůh - teda nikomu neberu jeho víru, ale pokud by existoval, tak si myslím, že na světě by měla být spravedlnost, protože před bohem jsou si všichni rovni - teda aspoň podle bible (i když v té jsou taky pěkný hlody, že Anupe )

alt
Ákir • Tulačka 13.4.2007 15:32

ehm..s tim miminem to bylo myšlený jakože TEĎ mu sou dva měsíce a PAK jako umře..no chápu že sem to prostě napsala blbě
DoctoreX: já tady nemluvim o pravdě..mluvim o tom, že se na světě dějou strašný věci..

alt
DoctoreX • Farář • Správce13.4.2007 15:02

A co když mají pravdu všichni nebo nikdo? jak pak má bůh rozhodnout a je vůbec?

alt
RUSTY • Upírka 13.4.2007 12:43

Já Ti řeknu proč....protože Bůh neexistuje...:( Je to jenom osud. a co je osud? - Souhra náhod v budoucnosti Napsala jsi to moc hezky. Je to všechno pravda. Je to ale dost moderní dopis Bohu čeče. Já v něm nevěřím ale tobě to vyvracet nebudu neboj :) A jestli teda existuje tak nám lidem nechává dost volnou ruku v tom co se tady děje. Asi to má nějaký účel proč to tak chce. :)
Jo a nejvíc se mi tam líbila ta závorka s těma hovadama muhehe

alt
Havrane • Lord 13.4.2007 09:02

Mno, Kingdip ma mozna take pravdu, kazdopadne jsem timhle dilkem od Akir nadseny :') Mila Akir, nekdy mi tak moc mluvis z duse, az me to dojima. Ale tak nebudu pateticky sentimentalni :)
PS: ovsem ta matematika "dvoumesicne dite po pul roce zemre" je vazne trosku divoka

alt
Kingdigip • Poutník 13.4.2007 08:50

A mimochodem, co ty víš proč lidi žijou svůj život tady na zemi, třeba je to jen taková zkouška, aby Bůh věděl co s náma udělá dál...

alt
Kingdigip • Poutník 13.4.2007 08:40

Nemám nic proti tvým názorům, máš na ně právo, ale dvouměsíční mimino nemůže umřít po půl roce svýho života, a nemyslíš si, že by to lidi měli na světě moc jednoduchý, kdyby za ně všechny problémy, který si většinou způsobili sami, vyřešil Bůh? Představ si třeba takovou válku a to jak se před bitvou obě soupeřící armády modlí za své vítězství. Představ si sebe na místě Boha a vyslyš modlitby všech...

alt
13.4.2007 06:30

Teda Ákirko... Nebylo to špatný, na pár chybiček... Akorát mi teda přijde, že je to trochu pehnaný... Bůh přece nemůže za to, že existují nácci a podobní fanatičtí magůrci... Za to můžou ti lidi, co je ovlivnili a ti, co se nechali ovlivnit... Jinak teda dobrý, akorát z té myšlenky jsem taková rozpačitá... Nemůžeme všechno házet na Boha, na osud, na nepříznivé podmínky atp.