alt

Příběh (pracovní název)

PříběhBlack.Fairy • Lady • 1. 6. 2007

Tohle je kus jedný velký práce, kterou tvořim, zatím pouze tím způsobem, že zapisuju, co mě napadne, jsou to takový útržkový části, ale dá se z nich pochopit děj. Jestli mě úplně neroztrháte, uveřejním další :-)

Otevřely se dveře. Profesor ztichl a otočil se. Najednou jsem všechno viděl jako ve zpomaleném filmu. Všichni v té třídě se otočili. Vstoupila  holka, černé tričko a sukně na ní plandaly. To bledé, vyhublé stvoření se zúženými zorničkami připomínalo mou Liv jen těmi havraními vlasy. Zůstaly jí jen ty vlasy. Hlavou mi prolétlo tisíce vzpomínek, když jsme spolu po večerech vysedávali v kavárnách a filozofovali nad lahví vína, viděl jsem ji rozesmátou, zářily jí oči a tak něžně se na mě dívala. Vzpomněl jsem si, jak mi upadla do náruče a hystricky plakala, jak jsme se poprvé milovali úplně namol, zatímco Jack vedle nás spokojeně spal. Vybavil jsem ji její tvář, když přišla poprvé zfetovaná, její křik, když jsem házel ty prášky do záchodu, její odcizený pohled, když jsem otevřel dveře a uviděl ji porvé šňupat na těch nechutných záchodech. Její první vpich. Její první omdlení z hladu a vyčerpání. Za jedinou vtěřinu jsem si thole všechno dokázal vybavit, teď tam stála, dívala se na mě a já nevěděl, co mám dělat. V tu chvíli jsem to už nevěděl. Najednou prosebně zašeptala: "Larry-" a v té samé chvíli jsem vystřelil z lavice k ní, viděl jsem, jak se jí obrací oči v sloup, jak její ruka pouští tu kliku, jak se jí podlamujou kolena. Nestihl jsem ji zachytit, svezla se po stěně a zůstala v podivném polosedu, vypadala jako opuštěná loutka. Všechno se mi zdálo rozmazané, hlasy jsem slyšel jakoby z dálky, neviděl jsem nic než Liv. Natáhl jsem jí ruku a uviděl ten čerství vpich. Určitě pár dní zase nejedla… Stáhl se mi krk při představě, kde těch posledních pár dní byla. Chtěl jsem ji zpátky, tu usměvavou a živou Liv. V té chvíli jsem dostal šílený strach, najednou mi ji brali z náruče a odváželi ji někam pryč, chtěl jsem jít s ní, nechtěl jsem ji nikomu jinému dát, věřil jsem, že se o ni dokážu postarat sám, že ji z toho dokážu dostat… Jack měl apatický výraz. Jako kdyby se ho to netýkalo. V té chvíli jsem měl chuť ho zabít.

Diskuse článku

alt
Tracy • Vesničanka 15.6.2007 20:31

zajimavy, zvlastni a pritom tak pekny

alt
adee • Upírka 6.6.2007 19:20

Pěkné...líbilo se mi to. Určitě napiš pokračování....

alt
Bodom_girl • Upírka 3.6.2007 15:16

Zajimavá proza a jak nekolikrat uz zaznelo, psana prijemnym a ctivym stylem, tesim se na pokracovani

alt
Anup • Významný muž 2.6.2007 13:18

No... zvláštní a mně sympatický styl...

alt
Floppy • Rytíř 1.6.2007 20:59

no pravda, slova se tam opakují, a ještě ti chci říct, že tam máš jednu chybu - vpich je čerstvý a ne čerství
no jinak jsem zvědavý, co se z toho vyvine, ovšem nějak se do toho začínám zamotávat - snad když si to přečtu ještě jednou, tak pochopím

alt
Anneiu • Lady 1.6.2007 17:51

Heey, super, to se mi líbí, jen bys to mohla dát trošku do odstavců ...ale za jedna

alt
Sekhmet • Bludička 1.6.2007 17:31

uhm, dobré :)

alt
Dorray • Lord • Správce1.6.2007 16:28

Ale jo... Byl jsem do toho tak zažranej, že sem ani nezvládal kontrolovat pravopis což je co říct :D... Ale co sem zběžně zahlíd, tak se tam dost opakovali slova... No co se dá dělat, ale příběh dobrý... Zase něco trochu jiného... Pro mě tak za dva.

alt
urbaja • Zloděj 1.6.2007 15:56

chci pokračování

Přihlášení
Náhodné moudro a přísloví
Kdo viděl nynější, viděl všechno: i co se od věčnosti dálo, i co se donekonečna bude dít.Neboť všechno dění je stejnorodé a stejnotvárné. (Marcus Aurelius)

FAQÚstava MěstaKontakt

Na tento web se vztahuje autorský zákon platný na území České Republiky v plném znění.
Dále také tzv. Ústava Města Mrtvých ©