alt

Hvozd

Příběhzombinka • Osvícená žena • 16. 4. 2007

Prostě jsem takhle jednou vyrazila do lesa

Rozhodla jsem se jíti cestou, kteráž to mě zavede hluboko do lesů, které já tak dobře znám. Jak brána stojí tam dva mohutné smrky,jež kolem sebe jsou propleteni. Vcházím do hvozdu a plně mne pohlcuje jeho klid. Jen vítr se prohání v korunách stromů, sluneční paprsky v dlouhých zářivých řetězech pronikají mezi stromy a osvětlují i to nejmenší rostlinstvo schované pod velkými stromy.


Na každé květince, pod každým kamenem se skrývá tvoreček. Včely pilně pilují, aby les mohl dál žít. Lítají mi kolem hlavy a bzučí na pozdrav.


Před mnou mezi stromy něco prosvítá. Přicházím na mýtinu. Její kouzlo dotváří stařičký majestátný dub, který stojí uprostřed. Lístku už na něm nikdo nenajde, ani pták si nedovolí usednouti naň. Je to pro ně strážce lesa. Ulehám do trávy a mechu, nedaleko onoho dubu a dívám se na oblohu. Na to, jak se bílé beránky prohánějí oblohou, jak si s nimi vítr hraje a pak pomalu usínám.


Ten zvuk jakoby přicházel z veliké dálky. Otevřu oči a vidím, že to jen dub mě svými starými rozvrzanými klouby popohání, zanedlouho bude tma. Zamávám mu na rozloučeno, ale vstupuji dále do lesa. Tady už není světla zbytí. Tady už se stíny prodloužily a stromy více semknuté se jeví. Ale já už to slyším. To bublání a zurčení. Mezi mechem a listím se proplétá malý potůček. Voda přeskakuje kameny a hraje si k tomu svou malou serenádu.


Nedaleko odtud je tedy malý můstek, který mne dovede ke zdárnému konci. Tam, kam se odváží jen málokdo. Jen ten nejodvážnější, který najde tu sílu a vkročí tam, kde jiní končí. Toto místo vážně existuje, ale kde se nalézá, si radši nechám pro sebe.


Diskuse článku

alt
Ákir • Tulačka 25.4.2007 15:32

omg..no takže - obrázek větší než text..nechme stranou
ale to,že to píšeš jako..malý díte, ti neodpustim..ne..takhle sem psala v dobách kdy sem se učila psát sice se toho moc nezměnilo,ale to je fuk

alt
17.4.2007 22:30

Ty krávo Ctjj?! Tohle jsem plodila z fleku ve třetí třídě ... Štyry a buď ráda

alt
Brabi • Turista 16.4.2007 20:08

Si děláte pr**l, ne??? Sem za to na základce dostala v šestý třídě jedničku

alt
DarkAngel • Šlechtična 16.4.2007 19:05

Jako pokus dobrý, ale mě to nijak neoslovilo.

alt
Sekhmet • Bludička 16.4.2007 17:58

hm.. trošku divné.. nejaké pokusy oživiť normálnu prechádzku v lese tu síce boli, ale nepomohlo

alt
Romantica le Racci • Jeptiška 16.4.2007 17:49

mmmm... teda jako... přišlo mi to neukončený
včely co makaj s pilou byly drsný, tojo , bych takový chtěla potkat.
a obrázek se při mojí rychlosti internetu nenačetl, takže malinko textu, ooooobrovskej černej prostor.. a místo pro komentáře.

za 4-

alt
Gallilea • Tulačka 16.4.2007 16:57

jo, obrázek je opravdu pěkný... popis místa...slohově pěkné, po gramatické stránce opravit...

alt
monys • Osvícená žena 16.4.2007 15:06

včely pilují to myslíš jako,že řežou to dřevo??

alt
RUSTY • Upírka 16.4.2007 14:10

Si děláš humor ne? Tady se mi teda líbí jenom ten obrázek a navíc je ještě velkej jak **** Mno nevím co to jako mělo bejt ten příběh....jak v první třídě. Velký dobrodrůžo jít do lesa co? Twe nic proti romantice a takovým blbostem ale tohle teda stálo za how******