alt

Dopis na rozloučenou....

Příběhmonys • Osvícená žena • 20. 3. 2007

Kolik lidí napadlo, jak to vypadá před smrtí??Když píšete dopis na rozloučenou?Mě to napadlo a napsala jsem to tak, jak si to představuji...+ svoje nazory:D

Dopis na rozloučenou…

Prý je to lehké, sednout si nad čistý papír, vzít do ruky pero a… A teď co? Jak mám napsat odpověď na všechny ty otázky, které nejspíš budou?

-tak mladá…A proč??…Tak brzo??..Celý život před sebou…To se nedalo vyřešit nějak jinak?…To jí nikdo nechtěl naslouchat?…

Což o to, naslouchali by, ale… Nevím, co jim říct. Pochybuji, že by někdo pochopil, dokázal pomoct.

Jak ale tačít? Jaké oslovení? Milá rodino? Ne. To zní hrozně.

Drahý poblázněný světe,

Jo, to by šlo… Jenže co teď? Asi by to chtělo nějakou zkratku z mého života…? Nepochopení mé osůbky? Hmmm… Možná.

Odmala jsem byla na okraji společnosti, hodně lidí se mě stranilo. Kromě jednoho človíčka, mojí nejmilovanější Leony. Jenže… Ona mě zradila, udělala ten největší podraz. Spáchala sebevraždu, nevím proč, nenechala po sobě nic. A teď jsem ještě odstrkovanější, jsem ta, co si její kámoška vzala život, jsem sliz, špína. Nikdo mě nechápe, nejspíš ani nechce pochopit, je mi to už jedno. Půjdu za svou nejlepší kamarádkou, protože bez ní jsem nic.

No, to bychom měli. A teď mám psát co? Ještě nikdy jsem nepsala dopis o kterém jsem věděla, že bude poslední v mém životě, nikdy jsem nečetla dopis sebevraha. To slovo SEBEVRAH zní tak… Tak divně… Nelíbí se mi. Ale co, ještě chvilku a už ho nebudu muset nikdy vyslovit, psát ho. Tak teď mám napsat svoje problémy? Vypsat vše, co mám na srdci? To bude pěkně dlouhý dopis… Ale co kdybych…použila poslední zápis svého deníčku…:

Nemůžu to tu vydržet! Je to hrozný! Nikdo mě nechápe, nikdo se mnou nemluví, nikdo… Ale co? Mám začít brečet nad tím, že je mi skoro 18 a ještě jsem neměla kluka?? Ani na chození ani jinak? Leona měla…Na každým prstě dva. Jenže ona nebyla já, bohudík. Ona prožila svoje štěstí, chvíle lásky, já ne. Už mi zase kanou slzy. Proč brečet nad něčím tak kýčovitým???? Láska, pche. Jenže ona je náplň života, ona je energie, ona dodává sílu a slunce do našeho života. A já jí nemám, tím pádem nemůžu žít.

Tak ale teď moment, musim pro kapesník, už mi zase kanou po tváři slzy. ………..

Ta mrcha, jenže teď jsem se rozhodla jí její plány /mě trápit/ zmařit!! Ale nejdřív musím tenhle dopis dokončit, nedokážu odejít jen tak.

Vím, měla jsem své plány, své ideály, ale… Cožpak je můžu plnit?? Můžu plnit ideály o lásce, rodině, důchodu se svým milovaným? Zřejmě ne, když není láska, když se mi vyhýbá obloukem. Rozhodla jsem se tý potvoře přistřihnout křídla. JÁ se budu smát naposled avy se mnou. Budete si totiž říkat: ta bláhová holka, myslela si, že vyhraje nad láskou, že jí pokoří, když si vezme život.

Pokud někdo příjde na můj pohřeb, nepřeji si, aby se hrály smutné písně a lidi frkali do kapesníku jako že pláčou. Potom totiž vyjdou, popovídají si, rozejdou se do svých domovů a na mne si už nevzpomenou. Sice jsem za života moc neznamenala, ale chci, aby si mě lidé pamatovali, chci, aby můj pohřeb byl jeden velký mejdan!

Mejdan, heh :D … Úplně vidím babču jak v těch svých domácích trepkách trsá třeba na Green Day :D Tak to by bylo. Hmmm… Co dál? Asi…Pusinka mamince, tatínkovi,…*ironický škleb*

Nechci tu teď psát, že je mi líto mých rodičů, ale ani nechci psát, že jim to přeji. Měli jste mě rádi, vím, ale… Přivedli jste mě na tenhle pitomej svět a to vám neodpustím. Ale snad odpustíte vy mě. Teď už ale musím končit, protože příjdete za chvíli domu a já bych to nemusela stihnout, škoda každé minuty, kterou tu na tomhle stupidním světě strávím.

Sbohem, sejdem se pod zemí….. Niky 

No, ono to nakonec bylo docela snadný, když budu ignorovat ten pot, který mám po celém těle. Je těžké býti sebevrah, musí se plnit tooooolik povinností, ale ta nejdůležitější, poslední, ta třešnička na dortu teprve přichází. Sbohem pod zemí….

Diskuse článku

alt
Hystick • Upírka 12.8.2007 10:57

Já nevím mě se to celkem líbílo...ten styl střídání myšlenek a dopisu...a rozesmála mě babča v trepkách jojo...originalitu to mělo:)

alt
samota • Významný muž 21.3.2007 15:44

ja som pri tom spal,tak ti to poviem,ale cením si snahu:_)

alt
Romantica le Racci • Jeptiška 20.3.2007 20:28

hele, kdybych byla ta holka, tak by mi v hlavě určitě neběžela myšlenka "zase mi KANOU po tváři slzy".. spíš bych si myslela "dopr**le už zase řvu"

téma ohraný ale nápad dobrej, psát dopis a do toho myšlenky tý osoby která ten dopis píše.

ale zatraceně proč zase sebevražda. jsem nasycená kyselina a blížím se k přesycení.

alt
rockerka_l • Tulačka 20.3.2007 18:05

nahodou...me prijde ze neco v tom bylo dost vystizny a dobry..ale zas je fakt ze enco bylo divny...a ze tam nebyl ten duvod...proste to ma svy minusy, ale i plusy... ...jo jasny sebevrazda je tu porad, ale me prijde, ze tohle je i zaroven pojaty s troskou vtipu a ironie

alt
monys • Osvícená žena 20.3.2007 15:58

to podtržení nebyl úmysl,nějak mi to ten den blblo...jinak díky,ne,nemyslim to vážně,psala jsem to spíš jako příběh než svoje vlastní zkušenosti.jediný,co je tam realistický je ten mejdan místo pohřbu:)
upřímně musím říct,že to nemělo být originální,spíš jsem se na to dívala z pohledu toho,kdo by to mohl psát...
ale děkuju za kritiku.jsem ráda,když to není jen pěkné atd.ráda na sobě hledám chyby a snažím se je opravit,takže do mě!

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 20.3.2007 15:58

Lena: máš snad něco proti TELENOVELÁM???

DD néé ale jako doufám, že Gonzáles hledá lásku je výjimka..jinak bych s tebou nepromluvila vážně asi dlouho..:)

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 20.3.2007 15:57

1) Začínat souslovímjak začít je hloupost a myslim že to není poprvý:)
2) ctj odstrkovanější?
3) vždycky to není láska, co dává energii do života...Energit taky ujde;) (ten dodatek neber vážně ale víš co sem tím chtěla říct...)
4) po pohřbu se všichni nerozutečou domů a nezapomínaj.,nejdřív se jdou nakalit na hostinu
5) nezajímavej konec
6) tahle věta "No, ono to nakonec bylo docela snadný, když budu ignorovat ten pot, který mám po celém těle." je stylistky naprosto špatně...
7) sebelítostivý plkání? promin. tohle nebylo ale vůbec dobrý.

alt
Drea • Upírka 20.3.2007 15:00

Čekala jsem něco mnohem lepšího... A to podtržení mě vážně s*alo!!!

alt
Sekhmet • Bludička 20.3.2007 14:49

moncheri, ak si si myslela, že rozlúčkový list bude originálny, mýlila si sa.. a navyše dúfam, že je to len výplod tvojej fantázie a nemáš v pláne také niečo urobiť.. :/

alt
Akasha Von Carstein • Lady 20.3.2007 09:28

odejít protože to tak udělala kamarádka? kdyby ne co by bylo dál...celé toto nemá smysl...

alt
RUSTY • Upírka 20.3.2007 07:26

Mno tak za prvý mě hned na začátku napadlo, kterej trouba prohlásil, že napsat dopis na rozloučenou je lehký z celýho toho textu jsme pořád nepochopila, proč vlastně chceš odejít nebo-li se zabít. Celkově mi to přišlo jako nějaký rozmazlený f%nukání náctileté holky, jenž chce být jenom zajímavá.....ani to nebudu hodnotit, páč se mi to vážně nelíbilo

alt
20.3.2007 06:31

Ještě mě napadlo:
8)Prosím Vás, už jsem přesycená články psanými v tomhle písmu...

alt
20.3.2007 06:12

1)Kolikrát? Hodněkrát. Zase sebevraždy, prostě originalita se vypařila jak jód z ptyalinu při zvýšené teplotě.
2)Odpouštět rdičům za to, že tě přivedli na svět? Víš jak to mámu při porodu bolelo, když tě přiváděla na svět? Taky by se na to mohla víš co...
3)Kecy o tom, jestli mi někdo přijde na pohřeb NESNÁŠÍM!!!
4)Já bych ignorovala spíš jinou věc od ,,pé" - patooooos!!!
5)Ideály si můžeš splnit za předpokladu, že e nepůjdeš odkrouhnout
5)Nikdo mě nechápe, nikdo mě nemá rád... Aošem, běž se vybrečet...
6)Nepoužívejte přede mnou ,,Proč?! Proč se to muselo stát?!" Protože se mi k tomu pojí jména jako Juanita, José Armando, Esmeralda, Samantha a nevím jak se ti ostatní jmenují
7)Monys, monys... Tímhle jsi mě teda celkem zklamala... Fňukání, nic víc, promiň.. Zase za tři a s mínusem
Píšeš líp