alt

Žal

PříběhDark.heart • Bludička • 9. 5. 2007

Napadlo mě to když jsem poslouchala jednu písničku od Nohavicy....... kterou myslím že poznáte sami.

Děvenka stála u větrné postele a zachmuřeným pohledem vyhlížela svého mládence. Stála a dívala se do dálky a měla divný pocit. Takový truchlivý, žalostný. Jaký jiný by vlastně mohla mít, když tomu na kterého čeká, říkají, ano, Žal. To je ten její. Mládenec Žal. Postávala tam, a ač nevěděla proč, zvlhly jí oči. Snad si představila, jak se nyní cítí všichni, které její mládeneček potkal.



Už se vrací, poskakuje a pohvizdává si veselou melodii. Když spatří svou milovanou, ještě zrychlí a popadne ji do náruče. Zatočí se s ní, až se její suknice rozezpívá všemi barvami. Usměje se na ni a začne ji líbat. Je jako hadrová panenka. Tak bezbranná a krásná. Nese jí k lůžku a podívá se jí do hlubokých očí, ale nepřestane jí líbat a láskyplně objímat. Jako by mu ty oči chtěly něco povědět, ale jeho panenka nic neříká a nechává se nést. Lehce jí položil do postele a šikovnými prsty rozepínal blůzku. Ona jen ležela a tiše příjmala jeho horké polibky.



Pomalu otevřela oči a podívala se vedle sebe. Její mládenec už byl pryč. Věděla, že si píska veselou melodii a poskakuje při tom po cestičce. Věděla, že je šťastný. Proč se neraduje ona? Však důvodů má dostatek. A kdyby ne, proč se neraduje alespoň z toho, že je šťastný on? Vždyť teď nosí jeho dítě. Jak bude šťastný, až se to dozví. Avšak ani to jí nedokáže na tváři vykouzlit ani náznak úsměvu. Ani neví, proč mu to doposud ještě neřekla. Nic jí neschází. A přece je nešťastná právě ona, ta, kterou když někdo uvidí, tak se mu očka rozzáří a hned si bude myslet, že zase bude lépe. To na ni, na tu, která rozdává tolik radosti, nezbyl ani kousek?



Otřela si slzy a vydala se na svou denní pouť. Tentokrát ve stopách svého mládence. Vždyť tam, kde byl Mládenec Žal, tam musí jednou dojít i jeho Děvenka Štěstí.





 


Pro ty, co to nepoznali, napadlo mě to při písničce: Děvenka Štěstí a mládenec Žal

Diskuse článku

alt
rockerka_l • Tulačka 11.5.2007 17:44

...ta myslenka v tom, ktera nuti k zamysleni, je vyborna, ale to zpracovani me moc nenadchlo...dalos e to napsat i lepe...

alt
10.5.2007 19:11

byla to zajimave....me se to celkem libilo

alt
Beatrice • Lukostřelkyně 10.5.2007 13:05

Mě se to líbilo... moc zajímavý námět...

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 9.5.2007 20:52

vždycky ne, ale že si to tak myslela je hezký, ale je to tvoje chbya, že jmi to z toho nevyplynulo., s tím se nevylučujou ty jiný body taky;) pěkný den

alt
Dark.heart • Bludička 9.5.2007 20:44

MilujuBublinky: ON od ní neodešel. ON prostě šel jakoby do "práce" . On se prostě každý večer vrací. Ráno odejde roznáší žal a večer se vrací domů. To samé dělá ona. Ráno odejde a taky se vrací večer. Akorát ona rozdává štěstí. A o tom to bylo. Hlavně ten konec. JO mohlo to být lepší, to může vždycky.

Díky za názory

alt
Floppy • Rytíř 9.5.2007 20:09

zvláštní, spíš bych v tom hledal něco k zamyšlení, to tam je moc dobrý, ale jinak takový hodně zvláštní

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 9.5.2007 18:40

chyby: nepřestane jí líbat , tiše příjmala jeho, že si píska veselou, ...
Já ti nevim....mně se to moc nelíbilo...
bylo to hodně nudný
bylo to krkolomný
prostě si to mohla apsat daleko líp. náký věty bych tam vůbec nedávala, úplně sem si říkala, proč tam kurňa sou, že se totama bsolutně nehodí a zbytečně to okecáváš. ten nápad byl taky takovej trochu..chabej. já ti nvm..přijde žal, je s tou holkou a pak odejde a ona jde dál? já nvm, prostě na to, že odešel žal, tak by nemusel skákat radostí, ale spíš ona, ebo...je to takový divný. nepropracovaný.
3
hodně si opakovala slova

alt
Hystick • Upírka 9.5.2007 18:28

ten konec me prekvapil..rikala sem si co to asi bude..ale je to pokny:)

alt
Sekhmet • Bludička 9.5.2007 17:52

fajn

alt
DARK_LILITH • Upírka 9.5.2007 17:46

tak hele...mě netankujou nějaký háčky a čárky....soustředila jsem se na obsah....pěkné pěkné hádej jaká známka

alt
Romantica le Racci • Jeptiška 9.5.2007 15:15

moc mi to nesedlo, no... :/

alt
9.5.2007 14:38

No pardon, ale na 3,33 to fakt není

alt
Gallilea • Tulačka 9.5.2007 12:48

mohlo by být ještě lepší...

alt
RUSTY • Upírka 9.5.2007 08:11

Souhlas.

alt
9.5.2007 05:56

Dávej si bacha na čárky, jinak nápad dobrý, zpracování taky, i když bych sidovedla představit lepší.