alt

Kde jsou meze?

PoznatekSmrtící Sela • Osvícená žena • 4. 5. 2006

Krátká úvaha o puberťácích aneb kolik ještě povolit??

Určitě každý zná puberťácké problémy typu: mám úplně nemožné rodiče, každý tu může zůstat do půlnoci, jenom já mám být v deset doma, naši mají vyloženě nemoderní názory, proč si nemůžu vlasy obarvit namodro a co je mámě do toho, že chci nosit tohle tričko?

Známe to všichni ? ať ze strany mládeže, nebo ?stáreže?. Mám ve svém okolí dva extrémy.

Máma sedmnáctileté holky (třeba Kristýny) se bojí, i když jde ratolest sama ze školy a nemá odvoz autem, ze školy honem domů a pokud možno nevycházet (pusť si televizi nebo se uč), na školní výlety nejezdi, nepojedeš přece autobusem, co kdyby se něco stalo..

Patnáctiletý kluk, říkejme mu třeba Marek, oznámí v pátek rodičům, že přijede v neděli večer, že jede s kamarády na chatu. O známky ať se nestarají, je to jeho život a bude to jeho vysvědčení.

Jak asi vyrůstá Kristýna? Zná všechny telenovely, nemá kamarádky, uniká jí život mezi prsty a je možné, že až potká kluka, který na ni bude mít velký vliv, rozhodne se změnit život a vlítne do ?skutečného? světa po hlavě a bez rozmyslu.

A co Marek? Není přílišná volnost taky na škodu? Co asi rodiče vědí o jeho kamarádech? Co dělá ve volném čase? Třeba je to všechno v pohodě, ale třeba taky ne.

Co si o tom myslíte? Kde je ta mez, co se může dětem dovolit? Na co mají rodiče nárok a právo se ptát? Co mají rodiče všechno vědět? Jak to bylo nebo je u vás? Budu ráda za vaše názory.

Diskuse článku

alt
PikovaDama666 • Upírka 2.2.2007 16:10

tak u tohodle článku by mě vážně a asi nejvíz zajímalo jaký byly komentáře. Je to fakt na úvahu. Můj názor je ten že já mám nej rodiče. Vycházky většinou ven nedostávám ale jak sem chodila ven s jednou holkou u který naši věděli co je zač tak sem mesela být v deset doma!Dřív sem to nechápala, ale ted už jo. Každej by o tý holce řekl, že je normální, ale když jí poznáte blíž pochopíte, že je hloupá, každej den chodí pít, práci si udržela nejdýl měsíc a její vlasní slova sou že dá klukovi za panáka, což sem i viděla na vlastní oči,kdyby se aspon dívala jestli je pěknej nebo ne, ale fuj s takovám co šla....
Nebo když svoje rodiče zklamu a lžu jim, to si pak nepřejde vidět ten ohen co mám na střeše hned...
Ale jak mám nějakej problém nebo něco provedu a rovnou se přiznám tak si o tom se mnou promluví a pak úplně v pohodě. JJ moje rodiče sou ti nej na celým světě!!I když jako asi každýmu 18letýmu človíčku mě občas pěkně štvou a sem schopna jim říct aji věci který mě pak štvou. Vím, že tyhle slova sem moc nepatří: ale mami a tati mám vás moc ráda!!!!