alt

EMO???

NázorLucius • Lady • 12. 5. 2007

tímto článkem se zamýšlím nad pojmy "EMO" a "IN"...
aneb...kde se vytratila myšlenka a cíl všech lidí býti jen sám sebou?
snad pochopíte na co v tomto článku narážím...

EMO???


 


Čím dál víc si všímám přibývajících tzv. EMO. 


Pročítala jsem spousty článků, abych tak nějak věděla, o co vlastně v tomto společenství, nazveme-li to tak jde. Můj názor je ten, že EMO se, co se vnitřní charakteristiky jedinců týče, neliší od GHOTIC. Jediné, v čem se tento styl liší, je pomyslná image a malé, leč nepatrné, odchylky v hudebním žánru.


Když jsem četla o jejich depresích a stavech, autotimulaci… Řekla jsem si…Co to má být? Že by nová éra GHOTIC??? Není dne, kdy bych neviděla nějaký profil některého EMO. Jejich zvláštní, osobité fotografie, jež se staly po čase pouhými kopiemi ostatních fotografií. Snad každý z nich do světa hlásá: ,,Jsem EMO, lidi!!!“ Ale kdo z nich je opravdový EMO? Snad přece nejde zajít do kafdeřnictví, udělat si EMO účes, nakoupit EMO hadříky a prohlašovat, že jste tím, kým nejste. Dle mého to není normální, navíc si tímhle přivozují deprese a řežou si zápěstí jen z toho pohledu, aby byli skutečnými EMO. Tudíž si to tak nějak vryjí do svých hlaviček a už podle toho jedou. Jsou jako stádo tupých ovcí… ,,EMO se liší v oblékaní“ (dobře tedy změním šatník). „EMO trpí depresemi (tudíž přivolám si depresi, vlastně já je mám).“EMO trpí nemocí zvanou autotimulace“ (dobře, dojdu si pro žiletku)… A mohla bych pokračovat dál, abych vám vyjádřila, co jsou lidé schopni udělat pro to, aby byli „IN“.


Nenarážím tu na společnost EMO, i když jejich komerčností se mi přímo hnusí, jejich hlásáním „My jsme EMO“, „Já jsem EMO…“…Narážím ve svém článku na skutečnost, která je tu už dlouhou dobu a to, jak se společnost, resp. jedinci snaží stále někam začlenit a jít s dobou. Narážím zde na to, že lidé přestávají být originály a sami sebou, na to, že v dnešní době je důležitější a má větší váhu býti „IN“ než-li býti sám sebou… A co pak? Až skončí vlna EMO stylu a zavládne vlna dejme tomu hip hopu, to zase každý bude hoperem???


Lidi proberte se! Buďte sami sebou a věřte v sami sebe! Kašlete na to, co je „IN“, co uznává společnost… Každý z nás je přece jedinečný a je osobnost, tak proč přetvářky a stupidní role?


Nedejte na ostatní, nedejte na to, co uznává pomyslná společnost naší země, buďte sami sebou!

Diskuse článku

alt
Threat • Turista 18.10.2007 20:52

tedy,velmi pěkný článekjenže má malou chybičku. je hanebn,když už dojde na psaní nějakého článku, odsuzovat a hlasitě kritizovat bez jakéhokoliv podloženého důkazu,nýbrž pouze po emocionální stránce. žijeme v post moderní době, v demokracii a každý,ale opravdu každý má právo na svůj svobodný názor. Nesouhlasím s tebou,aby si zde psala že nenárážíš na společnost,přečemž ale nenávidíš když...
měla by sis uvědomit že každý člověk nějak patří a vyčlení li se ze stáda automaticky zapadá do druhého aniž by chtěl.
a poslední věc, jakékoliv začlenování je přirozený jev,poněvadž každý se prodírá svojí cestou života nezávisle na okolnostech,včetně mě a tebe.nemáš li ideál, si pouhé zvíře,nikoliv člověk...

alt
Bluumhengel • Měšťanka 22.9.2007 11:46

taky se připojuju k tomuto názoru, pže plně souhlasím. Lidi, kteří jsou sami sebou, těch už je málo!

alt
Slaninka123 • Turista 29.8.2007 21:42

Wow! I love u! Prave si napisala presne to co si myslim ja!! Len ja by som to tak nevedela napisat! Fakt super!Uplne suhlasim...Ale je sranda ze oni teda mi ludia si myslime ze ked budeme napr Emo ze budeme ini ako ostatni...ale nenapada ich ze budu taki ako ostani emaci....vsetci jak cez kopirak..ja som osobne za vlastny styl...obliekanie a ine tie veci vlastnou fantaziou...no nejdem sa tu rozpisovat lebo zacnem pisat o niecom a zaroven o nicom

alt
Metalistka • Upírka 23.6.2007 22:36

úžasný článek

alt
Anonymní • Turista 4.6.2007 10:00

tak ja od dnesneho dna milujem Em0 je to moj styl...ale mam na vas otazku...: ze co Em0girl alebo Emob0y pocuvaju Blink182 za pochopenie dakujem

alt
westulka • Farmářka 22.5.2007 10:36

alt
JOhanka.1412 • Osvícená žena 19.5.2007 21:03

Přesně si vyjádřila můj názor. Ale prosim tě bacha na Ghotic a Gothic jo... diky

alt
RUSTY • Upírka 16.5.2007 10:13

Jj, to video jsme viděla, to je hodně velkej maras Taky jsem z toho měla docela velkej výtlem

alt
Akasha Von Carstein • Lady 14.5.2007 15:24

Dobrá myšlenka souhlasím s tebou

alt
13.5.2007 18:32

tak na EMO začínám bejt alergická po tom, co se z mé diskofilní spolužačky stala EMařka a jednou si přijde v kurtovkách a černých linkách a podruhé v růžovoučkých kozačkách...Další borec se nafotí jako emař a po venku chodí v mikině Adio a botech DC...

alt
slzy.w.ocich • Jeptiška 13.5.2007 13:08

jojo, a taky kazdy emo posloucha MCR a Billyho Talenta scihnete video z emo srazu na youtube, ja jsem se u nej asi hodinu valela smichy pod stolem inteligentnejsi lidi jsem opravdu nevidela

jinak napsano je to .. normalne ... a milionkrat uz jsem tohle vsechno nekde slysela ...

alt
RUSTY • Upírka 12.5.2007 20:47

Nakonec začneme emíky obdivovat

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 12.5.2007 20:43

Psala sem sem komentář,takže by mě zajímalo kam zmizel...bohužel to už nebude tak ftipný a trefný,ale tak základ tam asi bude.
Neházej všedchny do jednoho pytle jako! je mnoho lidí, který nemaj žádnej trapnej černej účes přes xicht a černý linky a přesto sou emo. je blbost míchat gothic a emo dohromady. navíc emo jako styl hudby je podle mě pí*ovina...prostě je blbost říct, že je emo in a tak všichni osu emo. přijde mi, že si tonapsala strašně nepropracovaně, povrchně, jednoduše, neúplně a prostě divně.
je blbost, že když je člověk emo,tak je jen emoa nic jinýho. je to taky jedinečnej člověk. stejně jako křestan je člověk a ne křestan a vy všichni trapný DARK ste taky lidi a ne jenom trapný DARK. kapiš? toto se mi moc nelíbilo. neúplný, povrhcní, neporpracovaný, okydaný a ještě divně okydaný.

ale samo, že je to názor;)

alt
12.5.2007 16:31

S tím koncem souhlasím,jinak je mi to celkem fuk...každý ať si dělá,co chce...Je to jejich rozhodnutí...A takoví lidé,jako my,se můžeme takovýmto lidem jen smát,že nemají vlastní mozek a chtějí být pro většinu ti kvělí..

alt
Sekhmet • Bludička 12.5.2007 15:28

dovolím si povedať, že minimálne polovica ľúdi, ktorí nosia EMO účesy a EMO oblečenie ani nevedia, čo EMO je. Pre nich je to len nový módny trend, ktorého sa treba držať, aby boli "cool". Tak to aspoň vidím ja..

alt
Ákir • Tulačka 12.5.2007 15:03

no..tak musíš lidi rozlišovat jestli sou emo, nebo pozéři. na lidech, který sou doopravdy emo to nepoznáš ale jinak v zásadě (co se týče stádního pudu) souhlasim

alt
12.5.2007 14:38

v tomhle názoru s tebou plně souhlasím...

alt
RUSTY • Upírka 12.5.2007 13:56

Tak za prvé, emíci si vzali z gothic leda tak smutek na který udělali spíše takovou parodii se mi zdá....mno jinak jsem sama chtěla napsat nějaký takovýhle článek ale bylo by to asi více ironické mno.....jinak docela dobrý holka. Docela s tebou souhlasím.

alt
monys • Osvícená žena 12.5.2007 11:32

nemám právo známkovat názor nebo o tady nějak kritizovat.

souhlasim.

nejdu s davem

alt
Romantica le Racci • Jeptiška 12.5.2007 11:03

zamyšlení dobrý, akorát teda mě sere že píšeš GHOTIC protože nic jako ghotic neexistuje, maximálně tak GOTHIC ;)

to emo co vidíš na ulici je jenom parodie na emo, mladí lidé si z toho udělali módu jako styl oblékání a na hudbu skoro kašlou..
neřekla bych že je to podobný stylu gothic...
byl to názor.

za tři.

alt
Natiik • Upírka 12.5.2007 10:40

TO už tady bylO..... Nic nOvýho, vidím to stejně...

alt
Beatrice • Lukostřelkyně 12.5.2007 10:33

Je to zajímavý, tenhle článek m,luví o tom, co delší dobu pociťuju.. Ale nic světoborného, ale mě se moc líbilo tvé zpracování..

alt
12.5.2007 09:17

Bacha na čárky atp. Nicméně... Nebylo to úplně špatný, ale podle mě dosti omýlaný a nijak zvlášť vychytaný. Takový obyčejný povzdech.