alt

Přátelství

NázorWarlog Ravenwolf • Vampír • 1. 2. 2007

Samozřejmě, myslete si co chcete, ale já si za tím stojím, protože bohužel mám dost zkušeností, které mi můj poznatek potvrzují....

Ale doufám, že to nebude na dlouho.. Snad se najde někdo, komu zase budu věřit....

Přátelství

 

       Jak stále vděčné téma. Úvahu nad tímto námětem jsem psal již minimálně třikrát. Vždy jsem psal o tom, jak je to nádherné být obklopen přáteli.. Jak je na ně spoleh.. Jak bych si bez nich nedokázal život představit a hlavně jak se všichni máme rádi a co jsme schopní pro sebe udělat. Pokud mohu být otevřený, jsou to jen a pouze ,,Keci“.

          

         Teď se asi ptáte proč. Dobrá, pokusím se vám osvětlit můj názor – poznatek.

         Jak lépe poznávám společnost, ve které se pohybuji a ve které žiji, jsem stále více přesvědčen, že nic jako přátelství není. Dle mého názoru jde pouze o jakousi symbiozu společnosti, která závisí na vztahu – ,,Máš mi co nabídnout? Tak buď můj přítel.“

         To je první důvod, kvůli kterému jsem se zřekl ,,luxusu“ zvaného přátelství. A druhý důvod je ten, že lidé, se kterými jsem zatím přišel do styku (snad až na pár vyjímek, které jen potvrzují pravidlo) si nedokázali stát za svým názorem a ani se alespoň nepokusili ho obhájit.

         Je to, tedy pro mě, hodně k smíchu, když se mí takzvaní ex-přátelé stále řídí rčením – ,,Kam vítr, tam plášť.“

         Nikdy jsem si nemyslel, že bych se já, do nějakých šestnácti let otevřený jak kniha, dokázal bez přátel obejít a uzavřít se do sebe. Budu upřímný, když řeknu, že se někdy až bojím, jestli budu schopen se ještě někdy s někým spřátelit.

         Přišel jsem na to, že je lepší nikoho si nepřipouštět k tělu, protože pak vám nemá čím ublížit. Když si ve vás listuje a zná vaše slabá místa a vaše problémy, kdykoli vás může srazit na kolena. A s největší pravděpodobností to klidně udělá, až se mu to bude hodit.

         Je opravdu zajímavé, jak se člověk postupem času a získáváním zkušeností od základu mění. Někdy k lepšímu a někdy…

 

         Miluji společnost, to ano. Nevím co bych bez ní dělal, ale zatím si její členy držím od těla právě z těchto důvodů. Ano, přiznávám, mám strach, jsem jen pouhá lidská bytost se spoustou zkušeností.

         Může vám to připadat nesmyslné, ale v dnešní době jsou mými nejlepšími přáteli knihy. Knihy mi dávají co potřebuji a hlavně – nikdy mě nezradí.

 

         A na závěr malý velký citát:     


,,Falešný přítel je jako stín, provází nás, jen dokud svítí slunce.“

                                                                     Calo Dossi

Diskuse článku

alt
11.4.2007 17:44

hezke, nemam tomu co vytknout

alt
Ettelea • Bludička 10.2.2007 22:35

moc hezky napsaná a donutilo mě to přemýšlet o tom jestli ti lidé kteří mě obklopují jsou opravdu přátelé nad některými teť pochybuju.

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 7.2.2007 18:26

WR: Nebud prosimtě tak ješitnej..přátelstvý je teda hustý,no...jinak sem to pochopila úpllně stejně jako ostatní, špatně jsi to napsal ty. A pokud máš tolik zkušeností se zradou v přátelstvÝ jak říkáš, je chyba v tobě. Ty jim to nesmíš dovolit.

alt
Warlog Ravenwolf • Vampír 7.2.2007 16:21

to že mám dost zkušeností jsem vůbec nevztahoval na obecný život, ale jak jistě ostatní pochopili na to, že mám dost zkušeností se zradou a s falešným přátelstvým..

alt
MilujuBublinky • Osvícená žena 7.2.2007 16:00

Jak můžeš říct, že máš "spoustu zkušeností?" Byl jsi v Rusku, byl si už mrtvej? Byl si ve vězení? Tohle mi přišlo dost unáhleně přehnané. Zrovna u tebe mě to celkem mrzí.
Jinak myslíml, že pravdu nemáš. Říkal si v "nejvěwtší pravděpodobností" to použijou proti tobě. Jsou přátelé, kteří tohle neudělají. Jestli si lidi držíš dál od těla kvůli strachu ze zrady, je to možná výhodné, ale ostatním a hlavně tobě samému to ublíží. Žiješ tady od toho,aby ses naučil žít. Jak tady chceš těma hovadama přežít, když nikomu nevěříš? Nevěř feťákovi. Nevěř zrazeným láskou. Nevěř mafiánům. Ale sám se sebou tady nepřežiješ. Zvlášť pokud nevěříš pořádně ani sám sobě.

alt
3.2.2007 16:53

jo je to moc hezky a aji pradivi.. ale i pres to.. vzdycky se najde aspon jeden clovek ktery je opravdovy pritel

alt
Anup • Významný muž 2.2.2007 17:56

Přesně tak... I ten závěr... Knihy jsou i mými přáteli...

alt
2.2.2007 15:47

Mas pravdu...Je lepsi nikomu neverit a spolehat se sam na sebe..Nikdy nevis,co ti kdo udela a jak ti ublizi..

alt
kitimiti • Tulačka 2.2.2007 11:45

když jsem si to přečetla tak spousta věcíí je pravdivá...ale je to docelá zajímavá uváha

alt
Ákir • Tulačka 2.2.2007 10:16

docela dost pravdivý no.. hlavně to s tim stínem..mám takovej pocit že kolem mě je jenom samej slunečnej den

alt
Eryn • Upírka 2.2.2007 00:21

Souhlas..Moc pekne napsany...A casto je to pravda...A na druhou stranu..Sou i vyjimky...

alt
urbaja • Zloděj 1.2.2007 23:20

je to moc dobře napsané, bezvadná úvaha a bohužel je to asi pravda

alt
RUSTY • Upírka 1.2.2007 22:47

Hej hochu ty mi mluvíš z duše :) Neboj se, určitě Tě hodně lidí chápe a pokud ne a myslí si jak mají kolem sebe dokonalý lidi tak jsou pouze naivní a ještě to neprokoukli....nikdo není dokonalý, proto Tě pokaždý musí někdo zklamat. Ale zamysli se taky nad tím, zda jsi to někdy neudělel ty. Ty jenž jsi bez viny, hoď po mě kamenem. Toť moje heslo.... BTW: Ten tvůj citát mám taky někde poznamenanej :)

alt
Katušenka • Osvícená žena 1.2.2007 22:26

Přátelé existují, ale existují i lidé, kteří si na ně jen hrají...

alt
1.2.2007 22:22

Perfect

alt
Natiik • Upírka 1.2.2007 22:07

Nádherně napsané. A ymslím, že na tom něcO bOhužel je...

alt
Drea • Upírka 1.2.2007 21:58

Pěkně sepsané... Ovšem můžeš si nechat některá svoje tajemství jen pro sebe a nikomu je neříkat... Tak to občas dělám i já...

alt
Sekhmet • Bludička 1.2.2007 21:32

je to krásna úvaha :) v mnohom s tebou súhlasím.. avšak nemal by si byť ku každému tak.. nedôverčivý alebo ako to mám nazvať..